با علل و علائم جوش ها و زگیل های تناسلی آشنا شوید. بروز ضایعات کوچک در ناحیه تناسلی، بسیار رایج است. گاهی اوقات، حتی ممکن است این ضایعات مانند جوش هایی که در صورت ظاهر می شوند، پر از چرک باشند. ضایعات و برجستگی های ناحیه تناسلی، ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند. مردان از کجا بفهمند که زگیل تناسلی دارند یا جوش؟
در حالی که در بیشتر مواقع جای نگرانی وجود ندارد، اما مهم است که تفاوت بین جوش های تناسلی و زگیل تناسلی مردان را بدانید. در حالی که زگیل تناسلی توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود، جوش های ناحیه تناسلی مردان می توانند در اثر بسته شدن منافذ پوست، نوسانات هورمونی یا سایر علل شایع دیگر، به جود آیند. هر کدام از این ها، درمان های متفاوتی دارند.
این مقاله، به بررسی تفاوت های میان زگیل تناسلی و جوش در مردان، علائم، چگونگی تشخیص و روش های درمان آن ها می پردازد.
جوش های ناحیه تناسلی مردان | زگیل تناسلی | |
ضایعات برآمده و ملتهب که حاوی چرک هستند. | ضایعات کوچک، نرم و گوشتی رنگ، که می توانند صاف یا برجسته باشند. | علائم |
هورمون ها، منافذ مسدود شده. | ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) | علل |
رعایت بهداشت فردی، استفاده از لباس زیر نخی، جلوگیری از تشکیل موهای زیر پوستی. | استفاده از وسایل محافظتی همچون کاندوم یا دنتال دم، در هنگام رابطه جنسی | پیشگیری |
کمپرس گرم، کرم های موضعی | کرم های تجویزی، کرایوتراپی، برداشتن زگیل ها با جراحی | درمان |
زگیل تناسلی چیست؟
زگیل تناسلی، در واقع یک عفونت مقاربتی (STI) است که توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود. بیش از ۱۰۰ نوع ویروس HPV وجود دارد، که برخی از آن ها باعث زگیل تناسلی می شوند و برخی دیگر سرطان زا هستند.
ضایعات مسری، به صورت متناوب ظاهر می شوند و از بین می روند، در بیشتر موارد، ضایعات بدون درد هستند، اما ممکن است با خارش و خونریزی همراه باشند. زگیل تناسلی، در واقع یک عفونت مقاربتی (STI) است که توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود. بیش از ۱۰۰ نوع ویروس HPV وجود دارد، که برخی از آن ها باعث زگیل تناسلی می شوند و برخی دیگر سرطان زا هستند.
ضایعات مسری، به صورت متناوب ظاهر می شوند و از بین می روند، در بیشتر موارد، ضایعات بدون درد هستند، اما ممکن است با خارش و خونریزی همراه باشند.
علائم
علائم زگیل تناسلی عبارتند از:
- ضایعات کوچک و گوشتی رنگ
- مسطح یا برجسته
- هنگام لمس کردن، نرم هستند.
ظاهری گل کلم مانند دارند و اغلب به صورت خوشه ای ظاهر می شوند.
علل
ویروس HPV، از طریق تماس مستقیم پوست به پوست منتقل می شود و الزاما نیازی به برقراری رابطه جنسی نیست.
پیشگیری
ممکن است بتوان با واکسیناسیون از ابتلا به HPV جلوگیری کرد. برای جلوگیری از انتقال زگیل تناسلی و سایر بیماری های مقاربتی، در حین رابطه از کاندوم یا دنتال دم استفاده کنید. از تماس مستقیم پوست به پوست دارای زگیل یا زخم، خودداری کنید.
درمان
زگیل های تناسلی ممکن است خود به خود از بین بروند ( هرچند که شما همچنان به HPV مبتلا هستید و می توانید آن را به شرکای جنسی خود منتقل کنید). برای زگیل های عود کننده یا بزرگ، پزشک شما ممکن است موارد زیر را پیشنهاد دهد:
- درمان شیمیایی
- کرم های تجویزی
- کرایوتراپی (استفاده از نیتروژن مایع بسیار سرد روی زگیل)
- عمل برداشتن الکتریکی حلقه ای (LEEP): از یک حلقه سیمی که با جریان برق شارژ می شود برای برداشتن زگیل ها استفاده می شود.
اصلا سعی نکنید خودتان زگیل تناسلی را از بین ببرید، در صورتی که باعث آزار شما می شوند مراجعه به پزشک الزامی است.
جوش های تناسلی مردان چیست؟
مانند سایر نقاط بدن، جوش ها می توانند در ناحیه تناسلی نیز ظاهر شوند. جوش ها در واقع منافذ پوست هستند که با فولیکول مو بسته می شوند. در صورت رشد باکتری در جوش ها، ممکن است آن ها برجسته و ملتهب شوند.
در این صورت، ممکن است یک کیست عفونی در زیر پوست ایجاد شود که می توانند دردناک و پر از چرک باشد. در صورتی که بسیار دردناک، ملتهب و پر از عفونت باشند، ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.
علائم
جوش های ناحیه تناسلی، بسیار شبیه به جوش هایی هستند که روی صورت یا سایر قسمت های بدن ایجاد می شوند. علائم آن ها عبارتند از:
- قرمزی
- تورم
- برجستگی پر از چرک
اگر جوش هایی دارید که از بین نمی روند، بسیار دردناک یا همراه با خارش شدید هستند یا مدام عود می کنند، ممکن است اصلا جوش نباشند.
علل
جوش های ناحیه تناسلی ممکن است دلایل زیادی داشته باشند، حتی ممکن است بدون هیچ علتی هم ظاهر شوند. مسدود شدن منافذ، ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که چربی زیادی توسط پوست تولید شود یا اینکه ناحیه مورد نظر به خوبی تمیز نشود.
موهای زیر پوستی، مانند جوش ها، پس از شیو کردن یا اپیلاسیون رایج هستند.
پیشگیری
گاهی اوقات، جوش ها به صورت تصادفی ظاهر می شوند، اما بعضی چیزها می توانند احتمال آن را بیشتر کنند. برای جلوگیری از ایجاد جوش و موهای زیر پوستی مهم است که:
- هنگام اصلاح ناحیه تناسلی، از کرم موبر استفاده کنید.
- از تیغ اصلاح تیز استفاده کنید.
- شیو کردن را کلا متوقف کنید.
- از محصولات بهداشتی با رایحه ملایم یا بدون عطر در اطراف ناحیه تناسلی استفاده کنید.
- برای شستن لباس زیر، از مواد شوینده و صابون های ملایم استفاده کنید.
- لباس زیر نخی استفاده کنید.
- نظافت و بهداشت فردی را رعایت کنید.
دلایل دیگر ضایعات و زخم های ناحیه تناسلی
دلایل دیگر بروز ضایعات و زخم در اطراف ناحیه تناسلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کیست بارتولن: این کیست در غدد روان کننده واژن برای رابطه جنسی، ایجاد می شوند.
- بیماری مولوسکوم کونتاژیوزوم: این عفونت پوستی ویروسی، باعث تشکیل پاپول های کوچک و سفت در بدن می شود و از طریق تماس مستقیم پوستی یا تماس جنسی منتقل می شود.
- جوش واژن: یک توده سر بسته بزرگ پر از چرک در زیر پوست است و زمانی اتفاق می افتد که فولیکول مو مسدود شده و عفونی شود.
- عروق واریسی: به آن ها رگ های واریسی نیز گویند. این عروق، وریدهای سطحی متورمی هستند که می توانند باعث برجستگی در ناحیه فرج شوند. احتمال بروز این عروق، در افرادی که دو یا چند بارداری داشته اند، بیشتر است.
- اسکین تگ ها: این برجستگی های پوستی غیر سرطانی، اغلب در چین های پوستی از جمله ناحیه تناسلی و کشاله ران، ایجاد می شوند.
- لیکن اسکلروزوس: این بیماری، باعث ایجاد لکه های سفید رنگ در اطراف ناحیه تناسلی و گاهی در اطراف مقعد، می شود و معمولا با خارش همراه است.
- سرطان: برخی از انواع سرطان ها، مانند سرطان فرج می توانند باعث تغییرات پوستی مانند بثورات پوستی، برجستگی ها و زخم ها شوند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
شما باید برای ضایعات و زخم های ناحیه تناسلی به پزشک مراجعه کنید، اگر:
- بسیار دردناک باشند
- از بین نروند و برای مدت طولانی باقی بمانند.
- شک دارید که به یک عفونت مقاربتی مبتلا شده باشید.
- خونریزی غیر طبیعی دارند.
- برجستگی ها، باعث نگرانی، اضطراب یا آزار شما می شوند.