شما چه با این خالها متولد شده باشید و یا اخیراً متوجه ظاهر شدن آنها شده اید، باید نوع آنها را بدانید و اگر نگران مشکوک بودن آنها هستید، باید بدانید چه کاری باید انجام دهید. در این مقاله، ما می خواهیم عکس خالهای بی خطر (عکس خال های معمولی) را بررسی کنیم.
شناسایی زود هنگام، بهترین محافظت در مورد سرطان های پوستی تهاجمی مانند ملانوم می باشد که گاهی اوقات شبیه به خالهای بی خطر به نظر می رسد. شناخت بدن خود، کلید پیشگیری از سرطان پوست یا شناسایی زودهنگام برای درمان به موقع است. پوست خود را برای وجود موارد زیر ماهیانه چک کنید:
زخم: هرگونه نقاطی که زخم هستند، پوسته پوسته، خارش دار یا خونریزی دارند و ظرف مدت 6 ماه بهبود پیدا نمی کنند.
در حال تغییر: هر تغیر در اندازه، شکل، رنگ یا بافت
غیرطبیعی: هر نقطه ای که در مقایسه با خال های دیگر متفاوت به نظر می رسد.
عکس خالهای بی خطر :
انواع مختلف خال ها
خال، که در پزشکی به عنوان ضایعه ملانوسیتی شناخته می شود، نقطه ی برجسته ای روی پوست است که از تجمع سلول های پوستی ساخته می شود. این سلول ها که ملانوسیت نامیده می شوند، ملانین تولید می کنند که همان رنگدانه ی پوست می باشد. انواع زیادی از خال های پوستی وجود دارند که ممکن است اندازه ها، شکل ها و رنگ های مختلفی داشته باشند.
اما تشخیص خال های طبیعی یا غیرسرطانی از خال های مشکوک، می تواند سخت باشد. در ادامه ما برخی از رایج ترین انواع خال ها را به همراه تصویر فهرست بندی کرده ایم تا به شما در شناخت این خال ها کمک کند.
خال های معمولی
خال های معمولی واقعاً معمولی هستند. در حقیقت، اکثر بزرگسالان بین 10 تا 40 خال معمولی روی پوست خود دارند.
خال های معمولی معمولاً دارای:
- رنگ یکدست
- سطح صاف و گنبدی شکل
- لبه های مشخص
خال های معمولی ممکن است روشنتر یا تیره تر از انواع مختلف پوست باشند. برای مثال، اگر پوست روشنتری دارید، خال های شما ممکن است نسبت به کسی که پوست و موی تیره تری دارد، روشن تر باشند. این نوع از خال ها معمولاً روی پوستی که مرتباً در معرض آفتاب است، دیده می شوند. در موارد بسیار نادر، خال های معمولی می توانند مستعد تبدیل شدن به سرطان پوست باشند.
خال غیرمعمولی
یک خال غیرمعمولی، نوعی خال پوستی است که علائم غیرطبیعی از خود نشان می دهد. از این نوع خال ها با عنوان خال دیسپلاستیک نیز یاد می شود.
خال غیرمعمولی معمولاً این مشخصات را دارد:
- مرزهای تار یا نامشخص
- بزرگتر از خال های دیگر
- رنگهای متفاوتی دارند
- هم برجسته و هم صاف هستند.
خال های غیرمعمولی ژنتیکی، غیرهمسطح و بزرگتر از یک چهارم اینچ هستند و می توانند در خطر تبدیل شدن به سرطان ملانوم باشند.
خال اکتسابی
اکثر خال ها اکتسابی هستند، یعنی در زمان تولد وجود ندارند و با گذر زمان ایجاد می شوند. این نوع خال ها هم در زمان کودکی و هم در بزرگسالی می توانند ظاهر شوند. خال های اکتسابی معمولاً این مشخصات را دارند:
- رنگ یکدست
- مرز متقارن
- اندازه کوچکتر از یک پاک کن مداد
خال های اکتسابی معمولاً خوش خیم هستند و در خطر تبدیل شدن به ملانوم نیستند. گرچه، با افزایش سن، برخی از این خال ها ممکن است در معرض خطر سرطانی شدن باشند. این نوع از خال ها معمولاً بر اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب ایجاد می شوند.
خال مادرزادی
خال های مادرزادی یا در زمان تولد وجود دارند یا چندین ماه بعد از تولد ظاهر می شوند. اغلب اوقات، این نوع خال ها با ماه گرفتگی اشتباه گرفته می شوند.
خال های مادرزادی مشخصات زیر را دارند:
- اندازه های مختلفی دارند.
- گرد یا بیضی شکل هستند.
- برآمده هستند.
- رنگ آنها برنزه روشن، قهوه ای یا سیاه می باشد.
- با یک یا چند مو پوشیده شده اند.
این نوع خال ها نسبتاً شایع هستند و به طور کلی مشکوک نیستند. اما هنوز هم باید خال های مادرزادی را در گذر زمان بررسی کرد و مراقب هرگونه تغییر آنها بود، زیرا ممکن است بعدها در زندگی مستعد سرطانی شدن باشند.
خال های ملانوسیتی پیوندی و خال های مرکب
زمانی که پوست خود را بررسی می کنید، تقریباً تشخیص خال ملانسیتی پیوندی از خال مرکب غیرممکن است. بنابراین چکاپ پوست توسط پزشک متخصص بسیار مهم است، زیرا او از ابزارها و دوربین های تخصصی برای تشخیص انواع مختلف خال های پوستی استفاده می کند. یک خال ملانوسیتی پیوندی، نوع خال اکتسابی خوش خیم است که معمولاً در دوران کودکی ظاهر می شود. اکثر خال های پیوندی به مرور زمان که فرد وارد میانسالی می شود رنگ خود را از دست می دهند.
خال های ملانوسیتی پیوندی معمولاً به شکل زیر هستند:
- رنگ آنها قهوه ای روشن تا تیره می باشد.
- مقداری برجسته هستند.
- کروی شکل هستند.
- مرز منظم دارند.
- قطر آنها 1 تا 10 میلی متر است.
یک خال مرکب معمولاً به صورت یک ضایعه ی صاف شروع می شود و به مرور زمان برجسته می شود. این نوع از خال ها در بین افرادی با پوست روشن تر شایع تر هستند و می توانند روی پوست های تیره تر نیز ظاهر شوند. خال های مرکب با مشخصات زیر شناسایی می شوند:
- بیضی یا گرد هستند.
- به رنگ برنز روشن تا قهوه ای تیره می باشند.
- ناحیه گنبدی شکل یا برجسته مرکزی که با یک ناحیه صاف احاطه شده است.
- ناحیه برجسته تر ممکن است رنگ تیره تری نسبت به ناحیه صاف داشته باشد.
- رنگ آن ممکن است یکدست نباشد.
این نوع خال ها معمولاً خوش خیم هستند و در خطر تبدیل شدن به سرطان پوست نیستند. اما مانند تمام نقطه های پوستی، کار عاقلانه این است که هرگونه تغییر یا غیرهنجاری در این خال ها توسط پزشک بررسی شود.
خال داخل جلدی
خال های داخل جلدی، خال هایی به رنگ پوست هستند که معمولاً همرنگ پوست مجاور می باشند. این خال ها به دلیل گوشتی بودن رنگ خود، اغلب اوقات با زگیل اشتباه گرفته می شوند. خال داخل جلدی این مشخصات را دارد:
- به رنگ پوست می باشد یا سایه ای مشابه با رنگ پوست مجاور دارد.
- اندازه ی کوچکی دارد و تقریباً 5mm تا 1cm می باشد.
- برجسته، گرد و یا گنبدی شکل می باشد.
- ممکن است مودار باشد.
خال داخل جدی ممکن است به طور ناگهانی یا در بالای یک خال موجود ظاهر شود. این خال ها معمولاً از اواخر کودکی به بعد ظاهر می شوند و در هر دوره ای از بزرگسالی می توانند ایجاد شوند. این نوع از خال ها رایج هستند و معمولاً خوش خیم اند. با این حال، این خال ها شبیه به کارسینوم سلول پایه هستند، بنابراین باید توسط پزشک بررسی شوند.
خال هاله دار
خال هاله دار به راحتی با حلقه یا هاله سفید اطراف خال شناسایی می شود. این خال ها می توانند بر اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب ایجاد شوند و یا زمانی به وجود می آیند که سیستم ایمنی بدن شما سعی می کند به خال حمله کند. این واکنش ایمنی، روی رنگ پوست اطراف خال تأثیر می گذارد و یک حاشیه سفید در اطراف آن ایجاد می کند. خال های هاله دار با مشخصات زیر شناسایی می شوند:
- خال صورتی، برنزه یا قهوه ای تیره
- با یک لکه سفید احاطه شده است.
خال های هاله دار در کودکان و جوانان شایع هستند، اما ممکن است در سنین بالاتر نیز ظاهر شوند. این خال ها معمولاً خوش خیم هستند و مستعد تبدیل شدن به سرطان پوست نیستند. گرچه، در موارد نادر، یک خال هاله دار می تواند نشانه ی ملانوم در جای دیگری از بدن باشد. در این موارد، خال هاله دار اغلب شکل یا رنگ نامنظمی دارد.