جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

منو

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

علائم خوب شدن مولوسکوم کونتاژیوزوم و بهترین پماد درمان آن

علائم خوب شدن مولوسکوم کونتاژیوزوم و بهترین پماد درمان آن

فهرست مطالب

مولوسکوم کونتاژیوزوم باعث ایجاد یک یا چند برآمدگی مروارید مانند و برجسته (پاپول) روی پوست شما می شود. این پاپول ها ممکن است برای مدت طولانی چند ماهه الی چند ساله ماندگار بمانند.

این بیماری به شدت واگیردار می باشد. درمان می تواند به برطرف شدن این عفونت پوستی کمک کند؛ اما از آنجایی که این بیماری می تواند به طور خود به خود برطرف شود، ممکن است در برخی از موارد نیازی به اعمال درمان وجود نداشته باشد.

مولوسکوم

بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم چیست؟

مولوسکوم کنتاژیوزوم یا زگیل آبکی یک عفونت ویروسی است که در اثر نوعی ویروس ایجاد می شود. این عفونت باعث برآمدگی های کوچک و برجسته ای روی پوست ناحیه ی عفونت می گردد که می تواند ظاهری مروارید گونه داشته باشد.

برآمدگی ها معمولاً سفید رنگ هستند، اما ممکن است در مواردی هم رنگ پوست بیمار، صورتی و بنفش هم باشند. زائده های ناشی از عفونت مولوسکوم کنتاژیوزوم می توانند در هر نقطه ای از بدن خود را نشان دهند؛ اما رایج ترین نقاط بروز آنها صورت، گردن، بازو ها، پا ها و اندام های جنسی می باشند.

علائم بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم چیست؟

علائم بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم

علائم مولوسکوم کنتاژیوزوم طیفی از موارد خفیف الی شدید را در بر می گیرد که شامل موارد زیر است:

خاراندن پاپول های پوست در مبتلایان به مولوسکوم کنتاژیوزوم، می تواند منجر به تکثیر و افزایش تعداد پاپول ها شود. این امر می تواند پیامد های زیر را داشته باشد:

• چند پاپول به صورت خطی یا متمرکز در اطراف محل پاپول اصلی شکل می گیرد.
• پوست اطراف این پاپول ها دچار ورم و التهاب شده، بزرگ تر شده و یه قرمز یا بنفش تغییر رنگ می دهد.
• پاپول ها دردناک می شوند.

خاراندن پاپول

در افراد مبتلا به اگزما، ایدز یا بیماری های دیگری که سیستم ایمنی بدن فرد را تحت اثر قرار می دهند، زگیل های پوستی مرتبط با مولوسکوم کنتاژیوزوم می تواند از حداکثر اندازه ی معمول خود (5 میلی متر) نیز بزرگ تر شود. به این حالت مولوسکوم کنتاژیوزوم بزرگ گفته می شود.

علائم مولوسکوم کنتاژیوزوم در کدام نواحی از بدن من خود را نشان می دهد؟

علائم مولوسکوم کنتاژیوزوم می تواند در هر نقطه ای از پوست شما خود را نشان دهد، اما رایج ترین نواحی تحت اثر این عفونت شامل موارد زیر می باشد:

چه عواملی منجر به مولوسکوم کنتاژیوزوم می شود؟

عوامل ایجاد مولوسکوم کنتاژیوزوم

ویروس عامل مولوسکوم کنتاژیوزوم، ویروس «مولوسکوم کنتاژیوزوم» نام دارد که از خانواده ی ویروس های آبله است. زمانی که این ویروس وارد بدن شما می شود، برآمدگی های پوستی یا پاپول ها روی سطح پوست شروع به شکل گیری می کنند. این پاپول ها واگیردار بوده و می تواند به سایر نواحی بدن شما یا به افراد دیگر منتقل شود.

بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم چگونه مورد تشخیص واقع می شود؟

پزشک بعد از انجام یک معاینه ی جسمی، ناحیه ی عفونت و مطرح کردن پرسش هایی در ارتباط با علائم شما، تشخیص عفونت مولوسکوم کنتاژیوزوم را انجام می دهد. همچنین، پزشک سابقه ی کامل سلامت و بیماری های شما را بررسی خواهد کرد. در نهایت، عملیات تشخیص با بررسی ظاهر برآمدگی های پوستی و پاپول ها انجام می شود.

یک آزمایش بیوپسی یا نمونه برداری پوست می تواند به تأیید تشخیص عفونت مولوسکوم کنتاژیوزوم کمک کند. طی این آزمایش، پزشک شما یک نمونه ی کوچک از پاپول پوست شما برداشته و آن را زیر میکروسکوپ بررسی می کند.

بیشتر بدانید: ناتوانی جنسی در مردان

چه کسانی به مولوسکوم کنتاژیوزوم مبتلا می شوند؟

درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم چگونه است؟

از آنجا که این عفونت خود به خود از بین می رود، اقدام برای درمان بیماری مولوسکوم کنتاژیوزوم ضرورتی ندارد. برای کودکان، افراد دارای سیستم ایمنی تضعیف شده یا بیمارانی که دچار علائم آزار دهنده یا درد هستند، درمان به کار گرفته می شود. این درمان ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • حذف و خروج پاپول ها: پزشک شما می تواند با به کار گرفتن روش های مختلف برای درمان علائم ظاهری مولوسکوم کنتاژیوزوم (پاپول ها) اقدام کند. این روش ها شامل مواردی مانند انجماد پاپول، برش پاپول یا استفاده از لیزر برای حذف و خروج پاپول می شود. به هیچ وجه نباید خودتان برای جدا سازی پاپول پوستی خود اقدام کنید. پزشک شما این کار را به طور ایمن و آسان انجام خواهد داد.

  • مصرف دارو: دارو یک گزینه ی درمانی رایج برای درمان این عفونت در کودکان می باشد. مانند مصرف خوراکی سیمتیدین.

  • استفاده از کرم ها و پماد های موضعی: کرم ها و پماد های موضعی به فرآیند بهبودی شما سرعت بخشیده و از شدت علائم این عفونت می کاهند. دارو های موضعی می توانند شامل پودوفیلوم، هیدروکسید پتاسیم، اسید سالیسیلیک، پروکسید بنزوئیل و ترتینوئین باشند.

بهترین پماد برای درمان مولوسکوم

بهترین پماد برای درمان مولوسکوم

براساس گزارش وب سایت NCBI پزشکان، بسیاری از درمان های موضعی را برای مولوسکوم کونتاژیوزوم توصیه می کنند. پودوفیلوتوکسین (در زنان باردار منع مصرف)، هیدروکسید پتاسیم، اسید سالیسیلیک (مرتبط یا غیر مرتبط با پوویدون ید)، بنزوئیل پراکسید و ترتینوئین به عنوان درمان های خانگی تجویز می شوند که باید برای هر ضایعه استفاده شوند. 

آیا این درمان ها عوارضی هم دارند؟

حذف و جداسازی پاپول می تواند باعث ایجاد زخم شود. دارو های تجویز شده ممکن است با عوارض جانبی یا تحریک حساسیت در بیمار همراه باشد. حتماً لیستی از تمامی دارو های مصرفی و حساسیت های خود را به پزشک ارائه دهید. همچنین می توانید در زمان تجویز دارو، از پزشک در ارتباط با عوارض جانبی احتمالی آنها جویا شوید.

چه مدت پس از درمان، بهتر می شوم؟

بدون درمان، پاپول ها طی مدت 6 الی 12 ماه به طور خود به خود از بین می روند. اما در برخی از موارد نادرتر، این زمان ممکن است تا چند سال هم طول بکشد. اعمال این درمان ها، علاوه بر سرعت بخشیدن به فرآیند بهبودی، می تواند از شدت علائم شما (مخصوصاً میزان درد و خارش) کم کند.

مدت زمان درمان مولوسکوم کونتاژیوزوم

علائم خوب شدن مولوسکوم

هنگامی که مولوسکوم شروع به از بین رفتن می کند، معمولا رنگ آن صورتی تر می شود و اگزما ممکن است در اطراف آن ایجاد شود. برآمدگی های مولوسکوم ممکن است قرمز و متورم شوند و گاهی اوقات جوش های چرکی ایجاد کنند که بعد از مدتی ترکیده و مانند یک جوش معمولی از بین می روند. این مراحل نشان می دهد که سیستم ایمنی بدن با ویروس مبارزه می کند و عفونت در حال پاکسازی است.

هنگامی که جوش های مولوسکوم از بین می روند، ممکن است لکه های صورتی مایل به بنفش یا سفیدی به جای آنها باقی بمانند که به مرور زمان محو می شوند. معمولا در عرض 12-6 ماه، مولوسکوم بهبود می یابد، اما ممکن است تا 4 سال هم طول بکشد.

چگونه می توانم از ابتلا به مولوسکوم کنتاژیوزوم پیشگیری کنم؟

شما می توانید با در نظر داشتن موارد زیر، احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهید:

چگونه می توانم از ابتلا به مولوسکوم کنتاژیوزوم پیشگیری کنم؟

چه زمانی باید برای مولوسکوم کنتاژیوزوم به پزشک مراجعه کنم؟

در صورت مواجهه با موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

• احساس درد در پوست.
• عفونت در نواحی مختلف پوستی از سطح بدن شما پخش شده است.
• علائم شما نمی گذارند فعالیت های روزانه ی خود را انجام دهید.
• پوست شما ورم کرده و پاپول های شما ترشحاتی زرد رنگ دارند.
• داشتن سیستم ایمنی ضعیف و تجربه علائم مولوسکوم کنتاژیوزوم.

سوالات متداول

آیا مولوسکوم کنتاژیوزوم از طریق رابطه جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود؟

بله، مولوسکوم کنتاژیوزوم نوعی عفونت مقاربتی (STI) است. ویروس عامل عفونت مولوسکوم کنتاژیوزوم می تواند از طریق تماس های نزدیک و شخصی مثل رابطه ی جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل شود. همچنین، علائم این عفونت ممکن است در ناحیه ی اندام تناسلی مردانه و زنانه خود را نشان دهد.

چه کسانی به مولوسکوم کنتاژیوزوم مبتلا می شوند؟

چه کسانی به مولوسکوم کنتاژیوزوم مبتلا می شوند؟

هر کسی در هر گروه سنی می تواند به مولوسکوم کنتاژیوزوم دچار شود. این عفونت بیشتر در کودکان زیر ده سال رخ می دهد. 

در صورت تطابق با موارد زیر، شما بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به عفونت مولوسکوم کنتاژیوزوم قرار خواهید داشت:

مولوسکوم کنتاژیوزوم تا چه میزان رایج است؟

عفونت مولوسکوم کنتاژیوزوم یک بیماری رایج است. از آنجا که این بیماری به طور خود به خود بهبود پیدا می کند، نرخ دقیق ابتلا به این عفونت پوستی مشخص نیست.

مولوسکوم کنتاژیوزوم تا چه میزان رایجه

مولوسکوم کنتاژیوزوم چه تأثیراتی روی بدن من می گذارد؟

مولوسکوم کنتاژیوزوم یک نوع عفونت ویروسی است که از طریق تماس فیزیکی یا اشیاء و سطوح آلوده از فردی به افراد دیگر منتقل می شود. این بیماری در ابتدا با یک برآمدگی پوستی آغاز شده و در ادامه، در اثر خاراندن زخم می تواند پخش شود.

برآمدگی های پوستی می توانند آزار دهنده، دردناک و همراه با خارش و ورم باشند. مولوسکوم کنتاژیوزوم طی 12 ماه به طور خود به خود برطرف می شود و عموماً باعث زخم های ماندگار نخواهد شد..

آیا مولوسکوم کنتاژیوزوم واگیردار است؟

بله، عفونت مولوسکوم کنتاژیوزوم واگیردار می باشد. ویروس عامل عفونت مولوسکوم کنتاژیوزوم می تواند به اشکال زیر، از فردی به فرد دیگر منتقل شود:

  1. ارتباط شخصی نزدیک (پوست به پوست)
  2. لمس کردن اجسام آلوده به ویروس (لباس، حوله، اسباب بازی، ابزار و…)
  3. رابطه ی جنسی
رابطه ی جنسی

طول دقیق دوره ی واگیردار بودن مولوسکوم کنتاژیوزوم مشخص نیست؛ اما بررسی ها نشان می دهد که تا زمان برطرف شدن کامل پاپول پوستی، بیماری همچنان می تواند واگیردار باشد.

دکتر انتظاری متخصص زگیل تناسلی در تهران

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

از دکتر سوال دارید؟

دکتر عباس انتظاری

مقالات مرتبط

آدرس مطب

ولیعصر بالاتر از زعفرانیه برج فردوس طبقه ۲ واحد ۱۲

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید: